Print opties:

Kalfswang sous vide met 2 heerlijke variaties

Kalfswang sous vide
Waarderingen 5 van 6 stemmen
Kookmethode
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 1.460 minuten Totale tijd: 24 uren 30 minuten
Kooktemperatuur 82  °C
Porties 4
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet Glutenvrij, Vlees
Beschrijving

Kalfswang sous vide is een ware traktatie voor fijnproevers die op zoek zijn naar een zacht en aromatisch gerecht. Dit recept benadrukt de delicate textuur en rijke smaak van kalfswang, een vaak ondergewaardeerd stuk vlees.

Niet alleen levert dit gerecht een sensationele smaaksensatie op, maar het is ook verrassend eenvoudig te maken. Het vraagt minimale voorbereiding en de sous vide doet het meeste werk.

Ingrediënten
  • 500 gram Kalfswang
  • 4 teentje Knoflook
  • 200 milliliter Rode wijn
  • 400 milliliter Runderbouillon
  • 2 Laurierbladeren
  • 4 takjes Tijm
  • olijfolie
  • 2 Wortelen (In plakken)
  • 1 Ui (Fijn gesneden)
  • 1 Selderij stengel (Fijn gesneden)
  • Zout
  • Peper
  • Olfijolie
  • 20 gram Boter
Instructies
  1. Verwarm het sous vide waterbad op 82 graden.

  2. Verwijder eventueel overtollig zilvervlies van de kalfswangen en breng ze op smaak met ruim zout en peper.

  3. Verdeel de kalfswangen over 2 vacumeerzakken.

  4. Voeg per zak: de helft van de knoflook, rode wijn, runderbouillon, laurier, tijm, wortel, selderij en ui toe.

  5. Vacumeer de zak zodat alle lucht uit de zak is verwijderd.

    Let op! Stop de vacumeermachine op tijd, voordat het vocht uit de zak stroomt.
  6. Leg de zakken in het water en laat 24 uur garen.

  7. Haal de kalfswangen uit de zak en zeef de vloeistof in een pan. 

  8. Zet de kalfswangen apart en houd ze warm.

  9. Breng de gezeefde vloeistof aan de kook en laat het reduceren tot een sausdikte. Dit kan ongeveer 20-30 minuten duren

  10. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper

  11. Als de saus is gereduceerd, verhit je een pan op hoog vuur. Bak de kalfwangen aan beide zijde kort aan.

  12. Voeg voor een rijkere smaak en glans 2 eetlepels boter toe aan de saus vlak voordat je deze serveert

  13. Leg de kalfswangen op de borden en lepel de saus over de wangen.

  14. Serveer met je favoriete bijgerechten en Geniet!

Notitie

Aziatische stijl kalfswang sous vide

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember van ongeveer 2 cm, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 steranijs
  • 2 schijfjes sinaasappel

Bereidingswijze:

Gebruik bovenstaande ingrediënten in het originele recept.

Na het garen zeef het kookvocht in een pan en voeg oestersaus toe, en verdik met maïzena tot een glanzende saus.


Kalfswang sous vide met port en champignons

Ingrediënten:

  • 200 ml portwijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • Klontje boter (voor de saus)

Bereidingswijze:

Gebruik bovenstaande ingrediënten in het originele recept voor een heerlijke variatie. 

Keywords: Kalfswang sous vide