Kalfswang sous vide, het vlees van de wang van een kalf, is een delicatesse die bekend staat om zijn rijke smaak en malse textuur. Het is een stuk vlees dat traditioneel meer waardering krijgt in de fijnere keuken, vooral in de Europese en sommige Aziatische culinaire tradities.
In dit recept gaan we de rijke, complexe smaken van kalfswang benadrukken door ze langzaam te garen op een lage temperatuur. Ook behandelen wij 2 heerlijke smaak variaties voor die unieke twist!
Verwarm het sous vide waterbad op 82 graden.
Verwijder eventueel overtollig zilvervlies van de kalfswangen en breng ze op smaak met ruim zout en peper.
Verdeel de kalfswangen over 2 vacumeerzakken.
Voeg per zak: de helft van de knoflook, rode wijn, runderbouillon, laurier, tijm, wortel, selderij en ui toe.
Vacumeer de zak zodat alle lucht uit de zak is verwijderd.
Leg de zakken in het water en laat 24 uur garen.
Haal de kalfswangen uit de zak en zeef de vloeistof in een pan.
Zet de kalfswangen apart en houd ze warm.
Breng de gezeefde vloeistof aan de kook en laat het reduceren tot een sausdikte. Dit kan ongeveer 20-30 minuten duren
Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper
Als de saus is gereduceerd, verhit je een pan op hoog vuur. Bak de kalfwangen aan beide zijde kort aan.
Voeg voor een rijkere smaak en glans 2 eetlepels boter toe aan de saus vlak voordat je deze serveert
Leg de kalfswangen op de borden en lepel de saus over de wangen.
Serveer met je favoriete bijgerechten en Geniet!
Ingrediënten:
Gebruik bovenstaande ingrediënten in het originele recept.
Na het garen zeef het kookvocht in een pan en voeg oestersaus toe, en verdik met maïzena tot een glanzende saus.
Ingrediënten:
Gebruik bovenstaande ingrediënten in het originele recept voor een heerlijke variatie.