Welkom bij mijn uitgebreide recept voor procureur sous vide. Als toegewijde sous vide liefhebber wil ik u graag laten kennismaken met een verfijnde en smaakvolle bereidingswijze voor procureur.
Ik zal stap voor stap laten zien hoe u een sappig en mals stuk varkensnek sous vide kunt bereiden dat uw smaakpapillen zal verwennen.
Procureur Sous Vide
Beschrijving
Ingrediënten
Instructies
Procureur Sous Vide Recept
-
Stel de sous vide machine in op de gewenste kerntemperatuur; voor procureur zet ik de sous vide temperatuur meestal op 60°C.
-
Gebruik uw favoriete marinade om de smaak van het vlees te versterken.
Zie onder het recept verschillende marinade ideeën! -
Vacumeer de procureur.
-
Plaats de vacuüm verpakte procureur in het voorverwarmde waterbad en zorg ervoor dat het volledig ondergedompeld is.
-
Gaar de procureur 6 tot 8 uur op 60°C.
Je kan de procureur nog uren langer sous vide koken als je wilt. -
Verwijder het vlees voorzichtig uit de vacuümzak en dep het droog met keukenpapier.
-
Verhit een pan op hoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe. Bak de procureur aan beide zijden kort aan tot het een mooie goudbruine kleur krijgt.
-
Uw procureur sous vide is nu klaar om te serveren. Snijd het vlees in plakken en serveer het.
Notitie
Marinade ideeën
BBQ rub marinade
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer het stuk procureur minimaal 3 uur voordat u de procureur sous vide gaart.
Knoflook-Rozemarijn Marinade
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) voordat u de procureur sous vide gaart. De knoflook en rozemarijn geven het vlees een heerlijke kruidige smaak.
Honing-Mosterd Marinade
- 2 eetlepels Dijon-mosterd
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
Meng de mosterd, honing, olijfolie, appelazijn en tijm tot een gladde marinade. Breng op smaak met zout en peper. Marineer minimaal 2 uur voordat u de procureur sous vide gaart. De zoete en pittige smaken van deze marinade zullen het vlees heerlijk aanvullen.
Aziatische Soja-Gember Marinade
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel rijstazijn
- Snufje rode pepervlokken (optioneel)
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer het stuk procureur minimaal 3 uur voordat u de procureur sous vide gaart. De combinatie van sojasaus, gember en knoflook geeft het vlees een verrukkelijk Aziatisch tintje.
Mediterrane Kruiden Marinade
- 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
- 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Meng alle verse kruiden, knoflook, olijfolie en citroensap goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Marineer minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) voordat u de procureur sous vide gaart. Deze mediterrane marinade voegt een heerlijk aroma toe aan het vlees.
User Reviews