Print opties:

Rollade slowcooker met 4 marinade variaties

Rollade slowcooker

Zoek je naar een gerecht dat zowel indrukwekkend als ongelooflijk eenvoudig te maken is? Dan is rollade uit de slowcooker jouw antwoord. Dit recept transformeert een eenvoudig stuk vlees tot een smaakvol, sappig wonder dat bij iedereen in de smaak valt. Of het nu voor een feestdag is of een doordeweekse avond, met deze rollade zet je iets speciaals op tafel.

Waarderingen 5 van 1 stemmen
Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 8 uur Rusttijd: 5 minuten Totale tijd: 8 uren 20 minuten
Porties 6
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Deze rollade wordt langzaam gegaard op lage temperatuur, wat het vlees ongelooflijk mals maakt. Het mooie van een slowcooker is dat je 's ochtends alles kunt voorbereiden, het apparaat zijn werk laat doen, en tegen etenstijd een heerlijke maaltijd op tafel zet zonder veel moeite.

Ingrediënten
  • 1 kg Rollade (naar keuze)
  • 2 Uien (grof gesneden)
  • 4 teentje Knoflook (fijngesneden)
  • 250 ml Kippenbouillon
  • 2 tbsp Olijfolie
  • 2 tbsp Mosterd
  • 1 tbsp Bruine suiker
  • 1 tsp Gerookte paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 1 takjes Tijm
  • 1 takjes Rozemarijn
Instructies
  1. Meng in een kom de mosterd, bruine suiker, gerookte paprikapoeder, zout, en peper.

  2. Wrijf de rollade in met de kruidenmix. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.

  3. Verspreid de gesneden uien en knoflook op de bodem van de slowcooker.

  4. Leg de gemarineerde rollade bovenop de uien en knoflook. Giet de bouillon eroverheen.

  5. Stel de slowcooker in op laag en laat het gerecht 6-8 uur garen.

  6. Haal de rollade uit de slowcooker en laat het even rusten voordat je het aansnijdt.

Notitie

Klassieke Kruidenmarinade

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde marinade.

Leg de rollade in een diepe schaal of een hersluitbare zak en giet de marinade eroverheen.

Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.

Laat het minstens 2 uur in de koelkast marineren, maar bij voorkeur een nacht voor het beste resultaat.

Pittige Aziatische Marinade

Ingrediënten:

  • ¼ kopje sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chili vlokken (of naar smaak)

Bereiding:

Klop in een kom de sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, geraspte gember, fijngehakte knoflook en chili vlokken door elkaar.

Leg de rollade in een schaal of een grote hersluitbare zak en giet de marinade erover.

Zorg dat de marinade goed over het vlees verspreid wordt.

Laat het minimaal 4 uur tot een nacht in de koelkast marineren voor een diepe, pittige smaak.

Mediterrane Knoflook-Limoen Marinade

Ingrediënten:

  • ¼ kopje olijfolie
  • ¼ kopje vers limoensap
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum

Bereiding:

Combineer de olijfolie, limoensap, fijngehakte knoflook, zeezout, zwarte peper, oregano en basilicum in een kom en roer goed door.

Plaats de rollade in een geschikte schaal of zak en bedek volledig met de marinade.

Laat de rollade voor het beste resultaat 4 tot 8 uur in de koelkast marineren, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Zoet-Rokerige BBQ Marinade

Ingrediënten:

  • ½ kopje ketchup
  • ¼ kopje appelciderazijn
  • ¼ kopje bruine suiker
  • 2 eetlepels Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel vloeibare rook
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng in een kom de ketchup, appelciderazijn, bruine suiker, Worcestershiresaus, vloeibare rook, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

Leg de rollade in een schaal of grote hersluitbare zak en bedek met de marinade, zorg ervoor dat het vlees gelijkmatig bedekt is.

Voor een optimale smaak, laat de rollade 6-12 uur in de koelkast marineren.

Keywords: Rollade slowcooker
Wil je ons of dit recept niet vergeten?
Volg ons op Pinterest
of pin dit recept: