Print opties:

Stoofvlees uit de slowcooker met 3 heerlijke bijgerechten

Stoofvlees slowcooker

Het bereiden van stoofvlees in een slowcooker is een eenvoudige manier om een heerlijk en hartverwarmend gerecht op tafel te zetten. Dit recept neemt je stap voor stap mee door het proces, zodat je zonder moeite een smaakvolle maaltijd kunt bereiden die bij iedereen in de smaak zal vallen.

Of je nu een beginner bent in de keuken of een ervaren kok, dit recept voor stoofvlees uit de slowcooker zal ongetwijfeld een nieuwe favoriet worden.

Waarderingen 5 van 1 stemmen
Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 10 uur Totale tijd: 10 uren 20 minuten
Porties 6
Beste seizoen Winter
Beschrijving

Stoofvlees uit de slowcooker belooft een hartverwarmende traktatie te zijn, perfect voor de koudere dagen of wanneer je behoefte hebt aan een troostrijke maaltijd. Dit recept tilt het traditionele stoofvlees naar een hoger niveau door het langzame kookproces, waardoor de smaken diep en rijk worden en het vlees uitzonderlijk mals.

Door de slowcooker te gebruiken, wordt het vlees langzaam gegaard op een lage temperatuur, waardoor het alle tijd krijgt om de kruiden en aroma's volledig op te nemen. De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd en samengevoegd tot een harmonieus geheel dat zorgt voor een diepe, complexe smaak. Dit stoofvleesrecept is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook verrassend eenvoudig te maken, waardoor het de perfecte keuze is voor een heerlijk, zorgeloos diner.

Ingrediënten
  • 1 kg Runder riblap (in blokjes)
  • 2 Uien (fijngesneden)
  • 3 teentje Knoflook (fijngesneden)
  • 3 Wortels (in plakken)
  • 3 Laurierbladeren
  • 2 takjes Verse tijm
  • 330 milliliter Donker bier (Kies je favoriet!)
  • 2 tbsp Tomatenpuree
  • 1 Runderbouillon blokje
  • 2 tbsp Bloem
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
Instructies
  1. Begin met het op smaak brengen van het vlees met zout en peper.

  2. Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin

  3. Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.

  4. Gebruik dezelfde pan om de uien, knoflook, en wortels te bakken tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee.

  5. Blus af met het donkere bier en voeg dit mengsel samen met de tijm en laurier toe aan de slowcooker

  6. Stel je slowcooker in op de lage stand en laat het stoofvlees 8 tot 10 uur sudderen.

  7. Verwijder na het koken de laurierblaadjes en takjes tijm.

    Bind de saus eventueel met wat bloem opgelost in water als je een dikkere saus wenst.
Notitie

Aardappelpuree met Knoflook en Rozemarijn

Bereiding:

  • 800g kruimige aardappelen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 100ml warme melk
  • 50g boter
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de boter, fijngehakte knoflook en rozemarijn toe. Stamp het geheel tot een gladde puree.

Voeg geleidelijk de warme melk toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Breng op smaak met zout en peper.

Geroosterde Wortelen met Honing en Tijm

Ingrediënten:

  • 600g wortelen, schoongemaakt en in lengte gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng in een grote kom de wortelen met olijfolie, honing, tijm, zout en peper tot de wortelen goed bedekt zijn.

Verspreid de wortelen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 25-30 minuten in de oven, of tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

Frisse Groene Salade met Appel en Walnoten

Ingrediënten:

  • 150g gemengde sla (bijv. rucola, spinazie, veldsla)
  • 1 grote appel, in dunne plakjes
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • 50g blauwe kaas, verkruimeld (optioneel)
  • Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelciderazijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Doe de gemengde sla in een grote saladeschaal.

Voeg de plakjes appel en walnoten (en eventueel blauwe kaas) toe aan de sla.

Maak de dressing door de olijfolie, appelciderazijn, mosterd, honing, zout en peper goed te mengen. Drizzle de dressing over de salade vlak voor het serveren en meng lichtjes.

Deze bijgerechten complementeren de rijke smaken van het stoofvlees uit de slowcooker en zorgen voor een evenwichtig en smaakvol diner voor 4 personen.

Keywords: Stoofvlees sous vide
Wil je ons of dit recept niet vergeten?
Volg ons op Pinterest
of pin dit recept: