Wil je zelf kibbeling maken? Het maken van kibbeling thuis is een avontuurlijke culinaire reis die je meeneemt naar de hart van de Nederlandse keuken. Deze goudbruin gebakken visstukjes zijn niet zomaar een snack, ze zijn een traktatie voor de smaakpapillen!
En wil je zelf kibbeling kruiden maken? Ontdek in dit recept 5 unieke viskruiden mixen!
In dit kibbeling recept leer je stap voor stap zelf kibbeling te maken!
Kibbeling, oorspronkelijk gemaakt van kabeljauw, is een geliefd snackgerecht in Nederland. De krokante buitenkant en sappige binnenkant maken het tot een favoriet bij velen. Dit recept biedt een eenvoudige manier om deze klassieker thuis te maken, met ingrediënten die makkelijk te vinden zijn. Dit recept geeft ook 5 ideeën voor unieke viskruiden!
Snijd de vis in gelijke stukken van ongeveer 5 cm. Bestrooi de visstukken met zout en peper.
Meng in een kom de bloem met viskruiden, een snufje zout, en peper. Klop het ei los en voeg het toe aan de bloem.
Voeg langzaam het bruisend water (spa rood) toe tot een glad beslag ontstaat.
Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot ongeveer 180°C.
Dompel de visstukken één voor één in het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin en knapperig, dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en serveer warm met je favoriete kibbeling saus (bijvoorbeeld ravigottesaus).
Elke kruidenmix geeft een unieke smaak aan de kibbeling en kan aangepast worden naar persoonlijke voorkeur in termen van kruidigheid en aroma.