Print opties:

Heerlijke Goulash uit de Slowcooker. met 4 heerlijke bijgerechten uitgewerkt

Goulash slowcooker

Zoek je een warm, troostend gerecht dat je eenvoudig kunt voorbereiden? Mijn goulash slowcooker recept is wat je nodig hebt! Dit traditionele gerecht krijgt een nieuwe draai met een eenvoudige bereidingswijze die de smaken optimaal naar voren laat komen.

Perfect voor een gezellige avond thuis of als je indruk wilt maken op je gasten.

Waarderingen 5 van 2 stemmen
Kookmethode
Keuken
Porties 8
Dieet Glutenvrij, Lactosevrij, Vlees
Beschrijving

Goulash uit de slowcooker is een hartverwarmende traktatie die de rijke smaken van dit traditionele Hongaarse gerecht tot hun recht laat komen. Dit recept is een toonbeeld van hoe langzame garing de diepte en complexiteit van de smaken in rundvlees en groenten kan versterken, resulterend in een heerlijk, troostend hoofdgerecht.

Bij dit slowcooker goulash recept worden stukken rundvlees langzaam tot perfectie gegaard samen met een harmonieuze mix van paprika, tomaten, uien en aromatische kruiden zoals karwijzaad en paprikapoeder. Deze methode zorgt ervoor dat het vlees uitzonderlijk mals wordt en dat de saus dik, rijk en vol van smaak is.

Serveer het met wat vers brood of een portie aardappelpuree voor de ultieme culinaire ervaring.

Ingrediënten
  • 1 kg Runder riblap (in blokjes)
  • 2 Grote uien (gesnipperd)
  • 2 Rode paprika's (in blokjes)
  • 3 teentje Knoflook (fijngesneden)
  • 400 g Tomatenblokjes uit blik
  • 2 tbsp Tomatenpuree
  • 250 ml Runderbouillon
  • 1 Laurierblad
  • 2 tbsp Paprikapoeder
  • 1 tsp karwijzaad
  • Zout
  • Peper
Instructies
  1. Begin met het snijden van het vlees en de groenten. Zorg ervoor dat alles ongeveer even groot is zodat het gelijkmatig gaart.

  2. Doe het gesneden vlees, de uien, paprika's, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, runderbouillon, paprikapoeder, karwijzaad en het laurierblad in de slowcooker. 

    Roer alles goed door elkaar om te zorgen dat de smaken zich kunnen mengen.
  3. Zet de slowcooker op laag en laat het gerecht 8-10 uur garen. 

    Als je minder tijd hebt, kun je de slowcooker op hoog zetten en het 4-5 uur laten koken.
  4. Na de kooktijd, verwijder het laurierblad en proef of de goulash goed op smaak is. Voeg indien nodig extra zout en peper toe.

    De goulash moet dik en rijk zijn, met mals vlees dat bijna uit elkaar valt.
Notitie

Romige Aardappelpuree

Een klassieker die nooit teleurstelt. Romige aardappelpuree is het perfecte bijgerecht om de rijke smaken van goulash te complementeren. De zachte textuur en de boterachtige smaak maken dit bijgerecht tot een favoriet bij jong en oud.

Ingrediëntenlijst:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml warme melk
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Nootmuskaat (optioneel)

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan op laag vuur om overtollig vocht te laten verdampen.

Voeg de boter toe en begin met stampen. Voeg geleidelijk de warme melk toe tot de gewenste consistentie is bereikt.

Breng op smaak met zout, peper, en een snufje nootmuskaat. Serveer warm.

Gestoofde Rodekool met Appel

Dit bijgerecht brengt kleur en een zoet-zure smaakcontrast dat de goulash prachtig aanvult. De appel zorgt voor een lichte zoetheid en de rodekool voor een knapperige textuur.

Ingrediëntenlijst:

  • 1 kleine rodekool, in dunne reepjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Fruit de ui zachtjes in een beetje olie tot deze glazig is.

Voeg de rodekool, appelblokjes, azijn, bruine suiker, en het laurierblad toe. Meng goed.

Laat het mengsel op laag vuur stoven met de deksel op de pan, roer af en toe. Stoof tot de kool zacht is maar nog wel bite heeft.

Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblad voor het serveren.

Knapperige Ciabatta met Kruidenboter

Brood is altijd een goede keuze bij goulash. Deze knapperige ciabatta met zelfgemaakte kruidenboter voegt een Italiaans tintje toe aan je maaltijd.

Ingrediëntenlijst:

  • 1 ciabatta brood
  • 100 gram zachte boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Meng de zachte boter met de geperste knoflook, fijngehakte peterselie, en zout.

Snijd de ciabatta in plakken, maar niet helemaal door, zodat het brood aan elkaar blijft.

Smeer de kruidenboter tussen de sneden.

Bak de ciabatta 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het brood knapperig is.

Frisse Komkommersalade met Dille

Een lichte, frisse salade biedt een aangenaam contrast met de diepe smaken van de goulash. Deze eenvoudige komkommersalade met dille is in een handomdraai gemaakt.

Ingrediëntenlijst:

  • 1 grote komkommer
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de komkommer en snijd in dunne plakjes.

Meng in een kom de witte wijnazijn, olijfolie, suiker, en fijngehakte dille.

Voeg de komkommer toe aan de dressing en meng goed.

Laat de salade minstens 15 minuten intrekken voor het serveren. Breng op smaak met zout en peper.

Elk van deze bijgerechten brengt zijn eigen unieke smaak en textuur die de goulash uit de slowcooker perfect aanvullen, en samen zorgen ze voor een uitgebalanceerde en bevredigende maaltijd.

 
Wil je ons of dit recept niet vergeten?
Volg ons op Pinterest
of pin dit recept: