Welkom bij mijn uitgebreide recept voor procureur sous vide. Als toegewijde sous vide liefhebber wil ik u graag laten kennismaken met een verfijnde en smaakvolle bereidingswijze voor procureur.
Ik zal stap voor stap laten zien hoe u een sappig en mals stuk varkensnek sous vide kunt bereiden dat uw smaakpapillen zal verwennen.
Stel de sous vide machine in op de gewenste kerntemperatuur; voor procureur zet ik de sous vide temperatuur meestal op 60°C.
Gebruik uw favoriete marinade om de smaak van het vlees te versterken.
Vacumeer de procureur.
Plaats de vacuüm verpakte procureur in het voorverwarmde waterbad en zorg ervoor dat het volledig ondergedompeld is.
Gaar de procureur 6 tot 8 uur op 60°C.
Verwijder het vlees voorzichtig uit de vacuümzak en dep het droog met keukenpapier.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe. Bak de procureur aan beide zijden kort aan tot het een mooie goudbruine kleur krijgt.
Uw procureur sous vide is nu klaar om te serveren. Snijd het vlees in plakken en serveer het.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer het stuk procureur minimaal 3 uur voordat u de procureur sous vide gaart.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) voordat u de procureur sous vide gaart. De knoflook en rozemarijn geven het vlees een heerlijke kruidige smaak.
Meng de mosterd, honing, olijfolie, appelazijn en tijm tot een gladde marinade. Breng op smaak met zout en peper. Marineer minimaal 2 uur voordat u de procureur sous vide gaart. De zoete en pittige smaken van deze marinade zullen het vlees heerlijk aanvullen.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer het stuk procureur minimaal 3 uur voordat u de procureur sous vide gaart. De combinatie van sojasaus, gember en knoflook geeft het vlees een verrukkelijk Aziatisch tintje.
Meng alle verse kruiden, knoflook, olijfolie en citroensap goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Marineer minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) voordat u de procureur sous vide gaart. Deze mediterrane marinade voegt een heerlijk aroma toe aan het vlees.