Print opties:

Vissticks recept + kruidenmix ideeën

Vissticks Recept

Wat is er nu heerlijker dan zelfgemaakte vissticks? Dit gerecht is niet alleen een kinderfavoriet maar kan ook een culinair hoogtepunt zijn als je het zelf maakt.

Wil je zelf vissticks maken? Bakken of frituren? We leggen beiden uit! Ontdek hoe je de lekkerste, knapperige vissticks thuis kunt bereiden met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen!

Waarderingen 5 van 2 stemmen
Kookmethode ,
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten Totale tijd: 30 minuten
Kooktemperatuur 180  °C
Porties 20
Beste seizoen Geschikt voor het hele jaar
Dieet Lactosevrij, Vis
Beschrijving

Vissticks zijn veelzijdig en een uitstekende manier om vis in je dieet te integreren. Dit vissticks recept leert je hoe je ze vanaf de basis kunt maken, waarbij je de controle hebt over de ingrediënten en kruiden. Perfect voor een snelle avondmaaltijd of als smakelijke snack tijdens de lunch.

Ingrediënten
  • 500 gram witvis (zoals kabeljauw of schelvis)
  • 100 gram bloem
  • 2 grote eieren, geklopt
  • 200 gram paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder (of kies een kruidenmix onderaan het recept)
  • Olie om in te bakken
Vissticks Recept
  1. Begin met het snijden van de vis in repen. Zorg ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen.
  2. Bestrooi de visrepen met zout, peper en paprikapoeder. Dit zorgt niet alleen voor smaak, maar helpt ook om het vocht in de vis te behouden tijdens het bakken.
    Of kies een kruidenmix onderaan het recept
  3. Zet drie diepe borden klaar. Vul de eerste met bloem, de tweede met geklopte eieren en de derde met paneermeel.
  4. Haal elke visreep eerst door de bloem, schud overtollige bloem eraf, dompel vervolgens in het ei en bedek tenslotte grondig met paneermeel. Zorg dat de hele visreep bedekt is.
  5. Voeg de gepaneerde vissticks voorzichtig toe aan de hete olie (180 graden) en frituur ze in porties. Laat ze ongeveer 3-4 minuten bakken of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Liever in de pan bakken? Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de vissticks in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Notitie

10 ideeën voor vissticks

1. Citroen-Peper Mix

  • 1 eetlepel citroenpeper
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

2. Cajun Kruidenmix

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • Zout naar smaak

3. Italiaanse Kruidenmix

  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

4. Curry-Limoen Mix

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel limoenschil, geraspt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Zout naar smaak

5. Mediterrane Kruidenmix

  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

6. Dille-Citroen Mix

  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel citroenzest
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout naar smaak

7. Gerookte Paprika Mix

  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

8. Kruidige Chipotle Mix

  • 1 theelepel chipotle chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout naar smaak

9. Zoete Chili Mix

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • Zout naar smaak

10. Provençaalse Kruidenmix

  • 1 theelepel gedroogde lavendel
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
  • Zout en zwarte peper naar smaak
Wil je ons of dit recept niet vergeten?
Volg ons op Pinterest
of pin dit recept: