Vissticks recept + kruidenmix ideeën

Lekkerder dan het iglo vissticks recept
Vissticks Recept pinit Bekijk galerij 1 foto

Wat is er nu heerlijker dan zelfgemaakte vissticks? Dit gerecht is niet alleen een kinderfavoriet maar kan ook een culinair hoogtepunt zijn als je het zelf maakt.

Wil je zelf vissticks maken? Bakken of frituren? We leggen beiden uit! Ontdek hoe je de lekkerste, knapperige vissticks thuis kunt bereiden met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen!

5 van 2 stemmen

Vissticks recept + kruidenmix ideeën

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Kooktemperatuur: 180  °C Porties: 20
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Beschrijving

Vissticks zijn veelzijdig en een uitstekende manier om vis in je dieet te integreren. Dit vissticks recept leert je hoe je ze vanaf de basis kunt maken, waarbij je de controle hebt over de ingrediënten en kruiden. Perfect voor een snelle avondmaaltijd of als smakelijke snack tijdens de lunch.

Ingrediënten

Vissticks Recept

  1. Begin met het snijden van de vis in repen. Zorg ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen.

  1. Bestrooi de visrepen met zout, peper en paprikapoeder. Dit zorgt niet alleen voor smaak, maar helpt ook om het vocht in de vis te behouden tijdens het bakken.
    Of kies een kruidenmix onderaan het recept

  1. Zet drie diepe borden klaar. Vul de eerste met bloem, de tweede met geklopte eieren en de derde met paneermeel.

  1. Haal elke visreep eerst door de bloem, schud overtollige bloem eraf, dompel vervolgens in het ei en bedek tenslotte grondig met paneermeel. Zorg dat de hele visreep bedekt is.

  1. Voeg de gepaneerde vissticks voorzichtig toe aan de hete olie (180 graden) en frituur ze in porties. Laat ze ongeveer 3-4 minuten bakken of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Liever in de pan bakken? Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de vissticks in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.

Notitie

10 ideeën voor vissticks

1. Citroen-Peper Mix

  • 1 eetlepel citroenpeper
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

2. Cajun Kruidenmix

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • Zout naar smaak

3. Italiaanse Kruidenmix

  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

4. Curry-Limoen Mix

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel limoenschil, geraspt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Zout naar smaak

5. Mediterrane Kruidenmix

  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

6. Dille-Citroen Mix

  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel citroenzest
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout naar smaak

7. Gerookte Paprika Mix

  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak

8. Kruidige Chipotle Mix

  • 1 theelepel chipotle chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout naar smaak

9. Zoete Chili Mix

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • Zout naar smaak

10. Provençaalse Kruidenmix

  • 1 theelepel gedroogde lavendel
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Veelgestelde Vragen

Alles uitvouwen:
Wat zit er in vissticks?

Vissticks bevatten hoofdzakelijk witvis zoals kabeljauw of schelvis, en zijn gepaneerd met een mengsel van bloem, eieren, en paneermeel. Ze worden op smaak gebracht met zout, peper, en andere kruiden zoals paprikapoeder.

Hoe maak je vissticks?

Om vissticks te maken, snijd je witvis in repen, kruid je ze, en paneer je ze achtereenvolgens met bloem, geklopt ei en paneermeel. Daarna bak je ze in olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Wat voor vis zit er in vissticks?

In vissticks wordt meestal witvis gebruikt, zoals kabeljauw of schelvis, vanwege hun stevige textuur en milde smaak.

Wil je ons of dit recept niet vergeten?

User Reviews

5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add a question

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *