De beste sous vide stick kiezen is belangrijk om keer op keer heerlijke gerechten te kunnen maken. Om het jou makkelijk te maken hebben wij zelf verschillende sous vide sticks getest en onze top 5 beste sous vide sticks opgesteld, zodat jij makkelijk de juiste stick kan kiezen die bij jou past!
Inhoudsopgave
Top 5 beste sous vide sticks!
Waar let ik op bij het kopen van een sous vide stick?
Bij het kopen van een sous vide stick zijn 5 factoren waar je naar moet kijken voor het maken van een beslissing:
- App: heeft de de stick een app, zodat je de stick met je telefoon op afstand kan bedienen?
- Vermogen: het vermogen bepaalt hoe snel de stick het water opwarmt en hoe goed de sous vide stick in staat is om het water op een constante temperatuur te houden.
- Capaciteit: de capaciteit bepaald hoe veel water de stick kan verwarmen, dit is vaak uitgedrukt in liters. Dus de hoeveelheid water de stick op temperatuur kan houden.
- Veiligheid: veiligheid is belangrijk zodat jij zelfs weg van huis kan. De veiligheid van een sous vide stick is een droogkook beveiliging. Deze zorgt dat het apparaat afslaat op het moment dat de stick boven water komt.
- Nauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van een stick is belangrijk om een bepaalde temperatuur te halen, sommige sticks hebben een nauwkeurigheid van maar liefst 0.1 graden Celsius!
Wat is een Sous vide stick?
Een sous vide stick wordt vaak gebruikt in professionele keukens, ook wel bekend als een Roner stick. Tegenwoordig wordt dit handige apparaat ook veel thuis gebruikt, omdat het erg makkelijk is en hiermee heerlijke gerechten bereid kunnen worden. De stick is compact en draagbaar. Het apparaat is langwerpig en heeft een knijper om hem aan de bak of pan te bevestigen.
De sous vide stick is gemakkelijk in gebruik en goedkoper dan andere sous vide apparaten. Ook is de stick makkelijk te onderhouden en schoon te maken. De stick regelt de volgende onderdelen volledig automatisch:
- Temperatuur meting: het apparaat meet de temperatuur door de ingebouwde thermometer. Op de display is de temperatuur te zien en kan deze worden ingesteld
- Water circulatie: de stick regelt ook de circulatie van het water, dit wordt gedaan door de ingebouwde waterpomp. Door het water rond te pompen blijft het water overal in de bak op een constante temperatuur. Dit zorgt voor een gelijke bereiding van het product.
- Temperatuur regeling: de stick regelt de temperatuur door middel van een verwarmingselement, de thermometer en de waterpomp. Door deze drie elementen samen wordt het water op een constante temperatuur gehouden.
Hoe werkt een sous vide stick?
Een sous vide stick werkt dankzij een combinatie van 3 dingen: temperatuur, circulatie en tijd. Als de ingestelde stick met het uiteinde in water hangt gaat het proces van start. De stick creëert warmte met het ingebouwde verwarmingselement.
Door middel van de waterpomp zorgt de sous vide stick er constant voor dat het water in de bak langs het verwarmingselement stroomt. Hierdoor komt het water op exact de ingestelde temperatuur. Het circulerende water zorgt er ook voor dat het water in de gehele bak evenredig verwarmd is.
Als het water op de ingestelde temperatuur komt zal de ingestelde timer gaan lopen tot deze klaar is. Dan is het product klaar om te gebruiken.
Hoe gebruik je een sous vide stick?
Het gebruiken van een sous vide stick is vrij simpel. Door de volgende stappen te doorlopen weet u zeker dat u het sous vide proces goed doorloopt.
- Stap 1: Neem een ruime bak of pan met een inhoud die bij de sous vide stick past
- Stap 2: Vul deze container met water en klem de stick met de grote knijper aan de binnenzijde vast. Zorg dat er voldoende water in de bak zit, de stick zal aangeven als dit niet het geval is.
- Stap 3: Zorg er voor dat de stekker in het stopcontact zit en het apparaat aan staat.
- Stap 4: Stel de sous vide stick in op de gewenste temperatuur en tijd. Nu zal het water gaan opwarmen. Op het moment dat het water op de ingestelde temperatuur is zal de timer gaan lopen.
- Stap 5: Als het water op temperatuur is stopt u het product onderwater in de container en stelt u de tijd in.
- Stap 6: Als de timer gaat is uw product klaar en kunt u het opeten of laten afkoelen en gevacumeerd bewaren in de koelkast of vriezer.