Top 5 Beste sous vide bakken van 2024 (+ accessoire sets)

Souvy sous vide bak met thermische ballen

De beste sous vide bak uitkiezen is belangrijk om keer op keer de beste bereiding op de meest efficiënte manier te bereiken. Om deze keuze voor jou simpeler te maken hebben wij verschillende bakken en accessoire sets vergeleken en een top 5 beste sous vide bakken opgesteld. Zodat jij gemakkelijk en keuze kan maken welke het meest geschikt is voor jou!

#1 Wartmann Sous Vide Waterbak – 12 liter

De Wartmann Sous Vide Waterbak met een capaciteit van 12 liter is een populaire keuze voor liefhebbers van sous-vide koken. Deze waterbak is gemaakt van polycarbonaat, een hoogwaardig hittebestendig materiaal.
Deze set beschikt over thermische ballen en een rek om de vacumeerzakken recht op te kunnen zetten.
Zo wordt er efficiënt gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in de sous vide bak.
Deze set verdiend de nummer 1 door zijn uitgebreide accessoires en de prijs die je ervoor betaald.

Wartman sous vide bak met issolatie
Capaciteit
Isolatie
Prijs

4

#2 Ziva Medium geïsoleerde sous vide waterbak (12 liter)

Deze set bestaat uit een 12 liter polycarbonaat bak met deksel en een hoes.
Ziva heeft een hoes ontwikkeld die de sous vide bak volledig isoleert. Deze hoes kan je om de buitenkant van de bak heen bevestigen en over de deksel trekken.
Deze hoes heeft perfecte isolerende werking en verminderde de energiekosten van het sous vide proces tot 80% daarom is het onze nummer 2

Ziva Medium geïsoleerde sous-vide waterbak (12 liter)
Capaciteit
Isolatie
Prijs

4.3

#3 Souvy sous vide bak met thermische ballen

Souvy staat bekend als een bedrijf volledig gericht op sous vide.
Zij hebben een set samengesteld met een doorzichtige polycarbonaat sous vide bak en een zak thermische ballen.
De bak heeft een capaciteit van 12 liter.
Deze ballen verbeteren de isolatie zonder stoom langs de sous vide stick te leiden.
Dit verkleind de kans van waterschade aan de sous vide stick en wordt het proces duurzamer en goedkoper.
Deze set staat op nummer 3 door zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding echter is de verzending wat langzamer dan de rest.

Souvy sous vide bak met thermische ballen
Capaciteit
Isolatie
Prijs

4.3

#4 Ziva Large sous vide waterbak 18 liter

De sous vide bak met de grootste inhoud van onze 5 beste sous vide bakken is de Ziva large.
Deze sous vide bak beschikt over een inhoud van 18 liter en een deksel. Dit is voor de groot gebruikers die willen genieten van de voordelen van sous vide.
Ziva heeft deze bak speciaal ontwikkeld voor sous vide grootgebruikers, ben jij dit dan is deze perfect voor jou.
De bak heeft ook een beschikbare hoezen set om de isolatie met 80% te verbeteren, deze is apart beschikbaar!
Dit is onze nummer 4 door zijn capaciteit, niet alle sous vide sticks kunnen deze hoeveelheid aan.

Ziva Large sous-vide waterbak 18 liter
Capaciteit
Isolatie
Prijs

4.2

#5 Dripio sous vide bak met deksel

De Dripio sous-vide bak met deksel is een speciaal ontworpen container voor sous vide koken.
Deze bak is specifiek aangepast aan de behoeften van sous-vide enthousiasten. Met een capaciteit van 11 liter is dit groot genoeg voor de sous vide hobby kok. Met deze capaciteit kan je verschillende producten tegelijkertijd garen.
Deze sous vide bak is van hoge kwaliteit, echter is de bak wel wat aan de prijs daarom is het onze nummer 5

Dripio sous vide bak
Capaciteit
Isolatie
Prijs

3.3

Om sous vide nog duurzamer te maken is een goede sous vide bak van groot belang. Polycarbonaat bakken zijn populair voor gebruik bij sous-vide koken, dankzij hun duurzaamheid, hittebestendigheid en helderheid. Hier zijn enkele sleutelpunten over het gebruik van polycarbonaat bakken voor sous-vide:

  1. Hittebestendigheid: Polycarbonaat bakken kunnen hoge temperaturen weerstaan, wat essentieel is voor sous-vide koken waarbij water langdurig verwarmd wordt.
  2. Duurzaamheid: Deze bakken zijn sterk en breken niet gemakkelijk. Dit maakt ze ideaal voor herhaaldelijk gebruik in een keukenomgeving.
  3. Transparantie: Door hun helderheid kan je gemakkelijk het sous-vide proces monitoren zonder de bak te openen, wat helpt om de temperatuur en kookomstandigheden stabiel te houden.
  4. Grootte en Vorm: Polycarbonaat bakken komen in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten en hoeveelheden voedsel. Het is belangrijk een bak te kiezen die past bij de grootte van je sous-vide apparatuur.
  5. Isolatie: Hoewel polycarbonaat goed bestand is tegen hitte, is het geen perfecte isolator. Het kan nuttig zijn om een isolatiedeksel of sous-vide ballen te gebruiken om warmteverlies te minimaliseren.
  6. Veiligheid en Hygiëne: Polycarbonaat is een voedselveilig materiaal, wat betekent dat het geen schadelijke chemicaliën afgeeft bij gebruik op hoge temperaturen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, wat belangrijk is voor voedselveiligheid.
  7. Compatibiliteit met Sous-Vide Apparatuur: De meeste polycarbonaat bakken zijn compatibel met diverse sous-vide circulatoren. Het is echter belangrijk om de specificaties van zowel de bak als de circulator te controleren voor gebruik.

Samengevat zijn polycarbonaat bakken een uitstekende keuze voor sous-vide koken vanwege hun hittebestendigheid, duurzaamheid, en helderheid. Ze bieden een handige en veilige manier om verschillende soorten voedsel sous-vide te bereiden.

Conclusie

Bij het kiezen van een sous-vide bak is het belangrijk rekening te houden met de grootte, het materiaal, de isolatie-eigenschappen, en de compatibiliteit met sous-vide apparatuur. Polycarbonaat bakken zijn over het algemeen een veilige keuze vanwege hun duurzaamheid en hittebestendigheid. Extra isolatieopties zoals hoezen, deksels of thermische ballen kunnen bijdragen aan energiebesparing en een stabielere kookomgeving. De keuze hangt uiteindelijk af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *