Kalfswang sous vide, het vlees van de wang van een kalf, is een delicatesse die bekend staat om zijn rijke smaak en malse textuur. Het is een stuk vlees dat traditioneel meer waardering krijgt in de fijnere keuken, vooral in de Europese en sommige Aziatische culinaire tradities.
In dit recept gaan we de rijke, complexe smaken van kalfswang benadrukken door ze langzaam te garen op een lage temperatuur. Ook behandelen wij 2 heerlijke smaak variaties voor die unieke twist!
Kalfswang sous vide met 2 heerlijke variaties
Beschrijving
Ingrediënten
Instructies
-
Verwarm het sous vide waterbad op 82 graden.
-
Verwijder eventueel overtollig zilvervlies van de kalfswangen en breng ze op smaak met ruim zout en peper.
-
Verdeel de kalfswangen over 2 vacumeerzakken.
-
Voeg per zak: de helft van de knoflook, rode wijn, runderbouillon, laurier, tijm, wortel, selderij en ui toe.
-
Vacumeer de zak zodat alle lucht uit de zak is verwijderd.
Let op! Stop de vacumeermachine op tijd, voordat het vocht uit de zak stroomt. -
Leg de zakken in het water en laat 24 uur garen.
-
Haal de kalfswangen uit de zak en zeef de vloeistof in een pan.
-
Zet de kalfswangen apart en houd ze warm.
-
Breng de gezeefde vloeistof aan de kook en laat het reduceren tot een sausdikte. Dit kan ongeveer 20-30 minuten duren
-
Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper
-
Als de saus is gereduceerd, verhit je een pan op hoog vuur. Bak de kalfwangen aan beide zijde kort aan.
-
Voeg voor een rijkere smaak en glans 2 eetlepels boter toe aan de saus vlak voordat je deze serveert
-
Leg de kalfswangen op de borden en lepel de saus over de wangen.
-
Serveer met je favoriete bijgerechten en Geniet!
Notitie
Aziatische stijl kalfswang sous vide
Ingrediënten:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember van ongeveer 2 cm, fijngehakt
- 1 eetlepel honing
- 2 steranijs
- 2 schijfjes sinaasappel
Bereidingswijze:
Gebruik bovenstaande ingrediënten in het originele recept.
Na het garen zeef het kookvocht in een pan en voeg oestersaus toe, en verdik met maïzena tot een glanzende saus.
Kalfswang sous vide met port en champignons
Ingrediënten:
- 200 ml portwijn
- 100 ml runderbouillon
- 1 takje rozemarijn
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- Klontje boter (voor de saus)
Bereidingswijze:
Gebruik bovenstaande ingrediënten in het originele recept voor een heerlijke variatie.
User Reviews