Procureur Sous Vide

Procureur sous vide; verrukkelijke en malse eetsensatie!
procureur sous vide pinit Bekijk galerij 2 foto's

Welkom bij mijn uitgebreide recept voor procureur sous vide. Als toegewijde sous vide liefhebber wil ik u graag laten kennismaken met een verfijnde en smaakvolle bereidingswijze voor procureur.

Ik zal stap voor stap laten zien hoe u een sappig en mals stuk varkensnek sous vide kunt bereiden dat uw smaakpapillen zal verwennen.

5 van 4 stemmen

Procureur Sous Vide

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 7 uur Rusttijd 2 minuten Totale tijd 7 uren 12 minuten
Kooktemperatuur: 60  °C

Beschrijving

Procureur sous vide, een ware traktatie voor fijnproevers, belooft een verrukkelijke en malse eetsensatie. Dit recept benut de rijke smaken van de procureur, een vaak onderschat stuk varkensvlees, en tilt het naar een hoger niveau van culinaire verfijning.

De magie van dit recept ligt in de eenvoud van de bereiding, gecombineerd met de voortreffelijke resultaten. De langzame garing sous vide zorgt ervoor dat de natuurlijke smaken en sappen van de procureur optimaal behouden blijven, resulterend in een vleesgerecht dat zowel rijk is van smaak als perfect van textuur.

Ideaal voor een luxe etentje thuis, dit sous vide procureur recept is een smaakvolle ontdekking die elke keer weer indruk maakt.

Ingrediënten

Instructies

Procureur Sous Vide Recept

  1. Stel de sous vide machine in op de gewenste kerntemperatuur; voor procureur zet ik de sous vide temperatuur meestal op 60°C.

  2. Gebruik uw favoriete marinade om de smaak van het vlees te versterken.

    Zie onder het recept verschillende marinade ideeën!
  3. Vacumeer de procureur.

  4. Plaats de vacuüm verpakte procureur in het voorverwarmde waterbad en zorg ervoor dat het volledig ondergedompeld is.

  5. Gaar de procureur 6 tot 8 uur op 60°C.

    Je kan de procureur nog uren langer sous vide koken als je wilt.
  6. Verwijder het vlees voorzichtig uit de vacuümzak en dep het droog met keukenpapier.

  7. Verhit een pan op hoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe. Bak de procureur aan beide zijden kort aan tot het een mooie goudbruine kleur krijgt.

  8. Uw procureur sous vide is nu klaar om te serveren. Snijd het vlees in plakken en serveer het.

Notitie

Marinade ideeën

BBQ rub marinade

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer het stuk procureur minimaal 3 uur voordat u de procureur sous vide gaart.

Knoflook-Rozemarijn Marinade

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) voordat u de procureur sous vide gaart. De knoflook en rozemarijn geven het vlees een heerlijke kruidige smaak.

Honing-Mosterd Marinade

  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Meng de mosterd, honing, olijfolie, appelazijn en tijm tot een gladde marinade. Breng op smaak met zout en peper. Marineer minimaal 2 uur voordat u de procureur sous vide gaart. De zoete en pittige smaken van deze marinade zullen het vlees heerlijk aanvullen.

Aziatische Soja-Gember Marinade

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel rijstazijn
  • Snufje rode pepervlokken (optioneel)

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en marineer het stuk procureur minimaal 3 uur voordat u de procureur sous vide gaart. De combinatie van sojasaus, gember en knoflook geeft het vlees een verrukkelijk Aziatisch tintje.

Mediterrane Kruiden Marinade

  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Meng alle verse kruiden, knoflook, olijfolie en citroensap goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Marineer minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) voordat u de procureur sous vide gaart. Deze mediterrane marinade voegt een heerlijk aroma toe aan het vlees.

Wil je ons of dit recept niet vergeten?

User Reviews

5 out of 5
4 Customer Ratings
5 Stars
4
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add a question

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *