Wil je zelf bloemkool frituren? Dan ben je op de juiste plek bij dit gefrituurde bloemkool in beslag recept! (Inclusief 10 soorten kruidenvariaties waar je uit kunt kiezen!)
Deze bloemkoolnuggets snack is perfect voor een gezellige avond thuis of als een uniek bijgerecht tijdens diners. Gefrituurde bloemkool is niet alleen heerlijk maar ook verrassend eenvoudig te maken, wij leggen je uit hoe!
Gefrituurde bloemkool + 10 Kruidenvariaties
Beschrijving
Dit recept voor gefrituurde bloemkool transformeert een eenvoudige groente in een knapperige, goudbruine traktatie. We gebruiken een speciaal beslag, waaronder een variant met bier, voor extra smaak en luchtigheid. Ook geven wij 10 soorten kruidenvariaties waar je uit kunt kiezen om je gefrituurde bloemkoolroosjes nog lekkerder te maken!
Ingrediënten
Instructies
Gefrituurde Bloemkool Recept
-
Snijd de bloemkool in roosjes en was deze grondig.
-
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout, peper en paprikapoeder. Voeg het ei en bier toe en roer tot een glad beslag.
Voor een unieke twist, vervang paprikapoeder door andere kruiden; ontdek 10 variaties onderaan het recept. -
Dompel de bloemkoolroosjes één voor één in het beslag, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
-
Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot 180°C.
-
Frituur de bloemkoolroosjes in porties goudbruin en knapperig, dit duurt ongeveer 3-4 minuten per portie.
Frituur de bloemkool in kleine porties om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. -
Leg de gefrituurde bloemkool op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
-
Serveer de gefrituurde bloemkool!
Onder dit recept geven we verschillende serveertips!
User Reviews