Wil je zelf kibbeling maken? Het maken van kibbeling thuis is een avontuurlijke culinaire reis die je meeneemt naar de hart van de Nederlandse keuken. Deze goudbruin gebakken visstukjes zijn niet zomaar een snack, ze zijn een traktatie voor de smaakpapillen!
En wil je zelf kibbeling kruiden maken? Ontdek in dit recept 5 unieke viskruiden mixen!
In dit kibbeling recept leer je stap voor stap zelf kibbeling te maken!
Zelf kibbeling maken + 5 kruidenmixen
Beschrijving
Kibbeling, oorspronkelijk gemaakt van kabeljauw, is een geliefd snackgerecht in Nederland. De krokante buitenkant en sappige binnenkant maken het tot een favoriet bij velen. Dit recept biedt een eenvoudige manier om deze klassieker thuis te maken, met ingrediënten die makkelijk te vinden zijn. Dit recept geeft ook 5 ideeën voor unieke viskruiden!
Ingrediënten
Instructies
Zelf Kibbeling Maken Recept
-
Snijd de vis in gelijke stukken van ongeveer 5 cm. Bestrooi de visstukken met zout en peper.
-
Meng in een kom de bloem met viskruiden, een snufje zout, en peper. Klop het ei los en voeg het toe aan de bloem.
Optioneel: Zelf kibbeling kruiden maken? Onder dit recept 5 heerlijke ideeën! -
Voeg langzaam het bruisend water (spa rood) toe tot een glad beslag ontstaat.
Optioneel: vervang het water door bier voor een rijk bierbeslag of vervang het water door melk voor een zachter beslag met melk. -
Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot ongeveer 180°C.
-
Dompel de visstukken één voor één in het beslag en frituur ze in de hete olie goudbruin en knapperig, dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
-
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en serveer warm met je favoriete kibbeling saus (bijvoorbeeld ravigottesaus).
Optioneel: serveer met citroenpartjes
Notitie
5 ideeën voor het zelf maken van kibbeling kruiden
Cajun Kruidenmix
- Ingrediënten: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, zout en peper naar smaak.
- Instructie: Meng alle kruiden goed samen en bewaar in een luchtdichte container. Gebruik ongeveer 1-2 theelepels van deze mix voor de kibbeling beslag.
Klassieke Viskruiden
- Ingrediënten: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel droge dille, 1 theelepel citroenpeper, 1 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel zout.
- Instructie: Combineer alle ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Gebruik deze mix om de vis te kruiden voordat je het in het beslag doopt.
Mediterrane Kruidenmix
- Ingrediënten: 1 theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, zout en zwarte peper naar smaak.
- Instructie: Meng alle kruiden en gebruik deze mix om de vis licht te kruiden voor het frituren, voor een subtiele Mediterrane smaak.
Aziatische Kruidenmix
- Ingrediënten: 1 theelepel gemalen gember, 1 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1/4 theelepel cayennepeper, zout naar smaak.
- Instructie: Combineer de kruiden en gebruik deze mix in het beslag voor een Aziatisch geïnspireerde smaak.
Citroen-Kruidenmix
- Ingrediënten: Zest van 1 citroen, 1 theelepel gedroogde peterselie, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel zeezout, 1/2 theelepel knoflookpoeder.
- Instructie: Meng alle ingrediënten. Gebruik deze mix om over de kibbeling te strooien nadat deze is gefrituurd voor een frisse, citroenachtige toets.
Elke kruidenmix geeft een unieke smaak aan de kibbeling en kan aangepast worden naar persoonlijke voorkeur in termen van kruidigheid en aroma.
User Reviews